Individuel terapi hos Samtaleterapi København

Målet med individuel terapi er, at du kommer til at føle dig som et mere helt menneske, og at du begynder at acceptere dig selv, som du er på “godt og ondt”.

Et af de vigtigste formål med individuel terapi er, at få støtte til at turde mærke og se nærmere på de mange tanker, følelser og kropslige fornemmelser, som du og vi alle indeholder og at få hjælp til at rumme disse og til at få en større forståelse af dig selv og den måde du handler på i bestemte situationer, i dine relationer og overfor dig selv og på den måde til at være den du er. Ligeså enkelt som det lyder ’at være den du er’, ligeså svært og komplekst er det for de fleste af os. Til gengæld ligger der en kæmpe gave i at komme tættere på at være den du er, fordi du herved også kommer tættere på at leve som du gerne vil.

Individuel terapi handler altså ikke om at lave om på sig selv, men om at ’komme hjem’ til sig selv:

”Når jeg er, den jeg er, sker forandringen”
(Den paradoksale ændringsteori, Gary Yontef)

Den udviklingsproces der ligger i at ’komme hjem til sig selv’, handler ofte også om at “vikle-sig-ud” af et begrænsende og fastlåst syn på dig selv og dem omkring dig. – Et syn der ofte stammer fra f.eks. den måde vi er opdraget på og den kultur vi er opdraget i. Det, at blive opmærksom på dine reaktionsmønstre og tilbageholdte følelser, giver dig mulighed for at vælge, om du fortsat vil begrænse dig selv og din fulde livsudfoldelse, eller om du vil gøre noget nyt eller noget andet med dit liv, hvor du i højere grad udnytter dit fulde potentiale.

 Fælles for mange der kommer i individuel terapi er også en følelse af fastlåshed og af at det er svært at komme videre på egen hånd.

Målet er at give dig mulighed for og frihed til at handle mere bevidst og til at finde strategier og ressourcer til at skabe dit liv som du gerne vil have det.

Hvad taler vi om?

Hvad du ønsker at tale om er helt op til dig.
Det kan være at du:

 • står midt i en personlig krise, grundet f.eks. skilsmisse, stress/angst, dødsfald i familien, problemer i dit parforhold/kærlighedsliv, sygdom eller noget helt andet
 • sidder fast i et mønster, der bliver ved med at spænde ben for dig
 • savner at mærke og finde ind til dig selv og dine behov
 • har en følelse af at være der for andre, men at have svært ved selv at tage imod
 • føler dig trist, vred eller ked af det, uden at have en klar fornemmelse af årsagen
 • ikke føler at du slår til i din hverdag
 • føler dig tynget af mindreværd, skam eller skyld
 • føler dig bremset, begrænset eller ikke tilfredsstillet i dine relationer eller i dit liv
 • har svært ved at finde eller indtage din plads her i livet

….Eller måske er det noget helt andet, der fylder for dig?

Et rum med plads til dig

Manglende trivsel kan også tit vise sig på en mere fysisk måde. Det kan f.eks. være at du oplever problemer med: Hovedpine, dårlig eller manglende søvn, hjertebanken, spændinger, svimmelhed, summen i kroppen, hjertebanken, at du mangler appetit eller det modsatte.

Uanset hvad du ønsker at tale om, så vil jeg sammen med dig, arbejde på at skabe et trygt rum, hvor der er plads til dig og hvor vi kan snakke om det du har brug for.

Noget af det jeg har særlig erfaring med er:

 • Angst/panikangst
 • Stress
 • Skilsmisse
 • Dødsfald i familien
 • Familiedynamikker
 • Misbrugsproblematikker
 • Kronisk sygdom
 • Hjernerystelse
Individuel terapi som pleje af sindet

Man behøver ikke være i krise for at opsøge individuel terapi. I dag er det heldigvis mere og mere almindeligt at bruge psykoterapi, som en slags ’mental wellness’ eller pleje af sindet og derved af dig selv – et sted du vælger at gå hen, når du føler overskud til at udvikle dig selv og dit liv i en retning, der bringer dig til en højere grad af livsglæde og – kvalitet.

På den måde kan man se terapi – hvad enten man kommer med problemer eller en lyst til udvikling – som et sted man går hen for at udvikle sig og ændre nogle af de mønstre, der spænder ben for ens optimale udfoldelse i livet.

Forløb der er skræddersyet til dig

Den individuelle terapi foregår som en respektfuldt samarbejde mellem os og terapien tilpasses til den person du er, sådan at du efterfølgende kan tage de nye indsigter og viden om dig selv med dig ind i din hverdag.

Jeg har bred erfaring med forløb med individuel terapi.Du er velkommen til at ringe eller skrive, så vi kan tale om din situation.

Kontakt mig